Restauratie Benoit-Pleyel

Restauratie Benoit-Pleyel

In 1884 bestelde Peter Benoit een vleugelpiano bij de bekende Parijse pianobouwer Pleyel Wolff & Cie voor de Stedelijke Muziekschool van Antwerpen, het latere Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Na het overlijden van Peter Benoit bleef het instrument ten dienste staan van zijn opvolgers. Sinds 1967 wordt dit instrument in permanente bruikleen beheerd door het Museum Vleeshuis. De piano is op dit ogenblik niet meer bespeelbaar. Namens het Koninklijk Conservatorium Antwerpen heeft het Peter Benoit Fonds de taak op zich genomen om het instrument te restaureren. Dit gebeurt in samenwerking met het Museum Vleeshuis en het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek. De restauratieopdracht werd toegekend aan Atelier Herkenrode dat geleid wordt door Yannick Wijnants. Na restauratie zal de piano terug in het Museum Vleeshuis te zien zijn en gebruikt worden voor concerten met laat negentiende-eeuwse en vroeg twintigste-eeuwse muziek.

U kan het restauratieproject op twee manieren steunen:

Als donateur: het Peter Benoit Fonds opende speciaal voor het restauratieproject een projectrekening bij de Vlaamse erfgoedvereniging Herita. Hierdoor krijgt u als particuliere donateur 45% van uw gift terug in de vorm van belastingvermindering. U maakt uw bijdrage van minstens 40 Euro over op de KBC-rekening ‘Benoit-Pleyel’ BE08 7430 7504 8813. Herita bezorgt u dan een fiscaal attest.

Als sponsor: uw bedrijf of organisatie krijgt in ruil voor een financiële bijdrage de nodige zichtbaarheid bij het project. Bovendien heeft u de mogelijkheid om relaties uit te nodigen op evenementen die aan het restauratieproces verbonden zijn. Voor meer informatie over de verschillende opties contacteert u ons op info@peterbenoitfonds.org.

Het project geniet alvast van de genereuze steun van deze sponsors:

Cepa – Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen
DCA
Fast Lines Belgium
Vlaamse Vastgoed Federatie
VLEEMO
Vopak Belgium
Water-Link
Wind aan de Stroom